De iPad Mini; lekker klein!
De iPad Mini bestaat alweer een tijdje en het is zelfs zo dat er al enkele uitvoeringen van de iPad Mini uit het aanbod zijn verdwenen. Zo is er nu een iPad mini beschikbaar met een prachtig Retina display. Met de komst van deze uitvoering zijn de uitvoeringen met 32GB en 64GB uit de collectie verdwenen. Apple wil dan ook meegaan met de tijd en wil daarnaast voortdurend bekend staan als merk dat enkel het beste biedt. Met de iPad Mini heeft Apple er zeker weer een ster bij.

De iPad Mini is mini
Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de iPad Mini klein van formaat is. Als we de iPad Mini vergelijken met de gewone iPad, dan is deze toch behoorlijk kleiner. De gewone iPad heeft een schermgrootte van 9,7 inch, terwijl de iPad Mini een schermdiagonaal van 7,9 inch heeft. Precies andersom dus! Dit betekent natuurlijk dat de iPad Mini veel gemakkelijker mee te nemen is dan andere uitvoeringen van de iPad. Het is een handzaam formaatje dat ook een minimale dikte kent. Ideaal om gemakkelijk bij je te dragen.

iOS 6
De iPad Mini draait op iOS 6 en dit is inmiddels al een heel bekend besturingssysteem voor de echte fans van Apple. Veel devices van Apple zijn uitgerust met iOS 6. Dat is ook niet heel vreemd, want iOS 6 werkt prima! Het is een solide besturingssysteem dat je nooit in de weg staat als je snel en effectief wilt werken op je iPad Mini.

Standaard apps en geoptimaliseerde apps
Ook de iPad Mini wordt geleverd met enkele handige standaard apps die je na aankoop van de iPad Mini dus niet meer hoeft te downloaden. Hierbij valt te denken aan Kalender, Mail en Safari. Dit zijn toch wel de apps die voorheen vaak als eerst werden gedownload uit de App Store. Dat is nu dus niet meer nodig. In de App Store van Apple kun je driekwart miljoen applicaties vinden, echter, hiervan is maar zo ongeveer 30% geoptimaliseerd voor de iPad Mini.

Een uitstekend display, ook zonder Retina
De eerste uitvoeringen van de iPad Mini waren niet voorzien van een Retina display. Inmiddels kun je wel een iPad Mini met Retina display kopen. Echter, de uitvoering zonder dit display heeft ook een prima beeld. De resolutie ligt op 1024 x 768 pixels. Dit aantal is gelijk aan die van de iPad 2, echter, omdat de iPad Mini de pixels verdeeld over een veel kleiner beeldscherm is het beeld aanzienlijk scherper en feller van kleur. Het gaat om een hoogwaardig IPS LCD display.

Overige specificaties
Er is teveel te bewonderen aan de iPad Mini en eigenlijk moet je het dan ook allemaal zelf ontdekken. Ontdek de DualCore A5 processor, het 512 MB werkgeheugen, de 5MP iSight Camera, de 1.2MP FaceTime HD Webcam, de QuadCore grafische processor en de snelheid van 3G of 4G. Iedere nieuwe versie van de iPad Mini is weer een verbeterde versie van de eerste iPad Mini, en deze is eigenlijk al fantastisch om mee te werken.