MacBook Pro

In Oktober 2016 is de laatste versie van de MacBook Pro uitgebracht. Het is daarmee de laatste en nieuwste MacBook die door Apple is uitgebracht. Zoals Apple zelf zegt: De nieuwe MacBook Pro is ongelooflijk dun en licht, en sneller en krachtiger dan voorheen. Niet eerder was het display zo helder en kleurrijk. Bovendien is hij uitgerust met Touch Bar, een in het toetsenbord ingebouwde glazen strook die je kunt bedienen met Multi‑Touch-gebaren. Zo heb je altijd direct toegang tot alle tools die je wilt gebruiken. De MacBook Pro is het resultaat van grensverleggende ideeën. En helemaal klaar voor die van jou.

De MacBook pro is verkrijgbaar in een 13-inch en een 15-inch model, in het zilver en het grijs.

Qua processors en opslag heeft de Pro momenteel wel de meeste keuzemogelijkheden. Mede natuurlijk omdat deze versie de laatste uitgave van Apple is. Je kunt kiezen uit 2 processors (Intel Core i5 en i7), 8 GB of 16 GB werkgeheugen en zelfs 3 verschillende opslagcapaciteiten ( 128 GB, 256 GB of 512 GB SSD opslagcapaciteit)

goedkope macbook pro 2015 kopen

Voordelen van de MacBook Pro

De MacBook Pro is een ijzersterke laptop waar je veel van mag verwachten. Of het nu gaat om tekstverwerken, om het verwerken van beeldmateriaal of om het spelen van games; de MacBook Pro kan het aan. Het grootste voordeel van de MacBook Pro is dan ook de kracht die er in de laptop te vinden is. Dit brengt natuurlijk wel mee dat deze MacBook wat zwaarder is dan bijvoorbeeld de MacBook Air. De MacBook Pro is in verschillende types verkrijgbaar en goed uit te breiden wanneer je dit wilt.

Een goedkope MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf € 1399,-. Wil je alles erop en eraan dan kost de MacBook Pro € 3140,-

Kijk in ons overzicht voor een goedkope MacBook Pro!

Meer prestaties en extra power

De MacBook Pro zorgt met de extra power die eraan is toegekend voor meer prestaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om heel snel hoge resolutiefoto´s te retoucheren en te bewerken. De nieuwe Intel Core processors zijn inmiddels van de achtste generatie en leveren een ongekende hoogte als het gaat om de rekenkracht. De 6-core Intel Core i9 processor is bijvoorbeeld in vergelijking met de vorige generatie al tot 70% sneller. Deze processor maakt onderdeel uit van het 15-inch model van de MacBook Pro. De Turboboost snelheid loopt op tot 4,8 GHz. Het 13 inch model heeft een Touch Bar en is twee keer zo snel met de quad-core processor in vergelijking met de generatie hiervoor. Het wordt met de MacBook Pro gemakkelijk en snel om 3D modellen te renderen of om een special effect toe te passen. Het is zelfs mogelijk om met gemak verschillende lagen in tracks aan te brengen. Of om video te coderen. Het proces verloopt heel snel en moeiteloos.

Geheugen en graphics

Met betrekking tot het geheugen geldt dat de 15 inch MacBook Pro ideaal is om met grote bestanden te werken of als betere prestaties een eis zijn. Dat geldt ook als er sprake is van het gebruik van meerdere professionele applicaties. Het is bijvoorbeeld een optie om de 15 inch uitvoering samen te stellen met 32GB geheugen in de vorm van 2400-MHz DDR4 geheugen. De graphics maken indruk met de Radeon Pro grafische processor en de 15 inch uitvoering is daarbij ook nog bijzonder zuinig in gebruik is. Het boosten van grafische taken is een eitje met de 13 inch MacBook Pro die over een Touch Bar beschikt en uitgerust is met een sterke ingebouwde grahics met 128 MB DRAM geheugen. In vergelijking met de voorloper is dat ook twee keer zoveel. De graphics zijn volgens Apple van gelijkwaardig niveau op de MacBook Pro als op die van een desktop. De externe grafische processor is door Blackmagic Design ontworpen.

Beveiliging

Met betrekking tot de beveiliging geldt dat er sprake is van de toepassing van een Apple T2-chip. Deze is speciaal ontwikkeld voor Apple en betreft een zogenoemde Mac-siliciumchip en maakt de MacBook Pro extra veilig. De Apple T2-chip is zowel te vinden in de 13-inch uitvoering als in de 15-inch versie. Het opstarten verloopt altijd veilig en er is sprake van een versleutelde opslag met meerdere controllers die in de chip zijn ingebouwd. Het gaat hier onder meer om de audiocontroller, maar ook om de systeembeheercontroller en om de SSD-controller. Natuurlijk staat ´He Siri´ op elk gewenst moment voor je klaar om je van dienst te zijn. Zo open je gemakkelijk een app of geef je een stemopdracht om bijvoorbeeld naar een specifiek bestand te zoeken. Of laat de MacBook Pro via Siri je favoriete muziek afspelen. Dat is ook gewoon mogelijk. Weet jij al welke versie je wilt kopen? Wordt het de 13 inch of 15 inch? Maak dan snel een prijsvergelijking tussen de verschillende aanbieders om een goedkope MacBook Pro te kopen.