MacBook Air

De MacBook Air is een zeer geliefde ultraportable die door Apple op de markt wordt gebracht. De eerste versie verscheen in 2008 en vervolgens verscheen er ieder jaar een nieuwe generatie tot 2016. De MacBook Air is vooral zo populair omdat deze zeer licht en bijzonder dun is in het ontwerp, maar wel een sterke aluminium behuizing heeft waardoor hij makkelijk mee te nemen is.

De laatste generatie (de zevende) is verkrijgbaar met een Intel Core i5 processor van Intel. Of je nu foto’s wilt bewerken of alleen maar wilt internetten, alles gaat razendsnel. Je kunt de processor nog uitbreiden tot een Intel Core i7! En dat allemaal in een extreem dun unibodydesign van 1,7 cm en slechts 1,35 kg.

macbook air 13-inch

De MacBook Air heeft een beeldscherm van 13,3-inch en is voorzien van een SSD opslagcapaciteit van 128 GB of 256 GB.
Met MacBook Air kun je volgens Apple tot 12 uur doorwerken. Dus je kunt de hele dag op pad zonder tussentijds opladen. En is het tijd voor ontspanning, dan kun je tot 12 uur films kijken. Als je MacBook Air in de stand by¬modus gaat, kun je gewoon verdergaan waar je was gebleven. Zelfs na 30 dagen.

Wil je echt een goedkope MacBook kopen dan ga je voor de MacBook Air. Een goedkope MacBook Air is verkrijgbaar vanaf € 1038,-

Draadloos groot bereik en topsnelheid

De MacBook Air heeft met de 802.11ac niet alleen een veel groter bereik, maar zorgt er ook voor dat de draadloze verbinding topsnelheid heeft. Als er met de 802.11ac bassistation een verbinding gemaakt wordt, is het draadloos internet al drie keer sneller in vergelijking met de voorgaande draadloze generatie. Als het dan om verbeteringen gaat dan heeft dat ook te maken met de snelheid van de SSD-opslag. Die is bij de nieuwste versie namelijk al zeventien keer sneller in vergelijking met een notebookschijf 5400 rpm. Dat betekent dat iedere handeling die je uitvoert op de MacBook Air vloeiend en snel verloopt. Wat ook handig is aan de nieuwste versie si dat deze meteen uit sluimerstand ontwaakt. Dat is niet alleen te danken aan de SSD-opslag, maar zeker ook aan de Intel Core processor.

Besturingssysteem macOS

De MacBook Air is voorzien van het besturingssysteem macOS en er is sprake van een geavanceerde en innovatieve technologie met de macOS High Sierra die over verbeterde eigenschappen beschikt. Het bijzondere aan het besturingssysteem is dat er sprake is van een systeem dat de gelegenheid biedt om dingen uit te voeren die niet uit te voeren zijn op andere computers. Dat komt doordat macOS specifiek voor de hardware is ontwikkeld en bovendien bestaat het geheel uit verschillende schitterende applicaties. De combinatie met iCloud is ideaal, want dat betekent dat de content ook op andere toestellen altijd actueel is. Heb je een iPhone dan werkt de MacBook Air met dit besturingssysteem daar perfect mee samen. Bovendien is er uitgebreide aandacht besteed aan de privacy en veiligheid. De bediening is eenvoudig en dat kan met het uitvoeren van een simpele beweging of door Siri in te schakelen die graag op verzoek op zoek gaat naar een specifiek bestand.

Verdere specificaties

Het is bij het kopen van een goedkope MacBook Air uiteraard van belang dat je weet wat je mag verwachten als het gaat om alle eigenschappen en kenmerken. Bijvoorbeeld dat het toetsenbord een volledig formaat heeft en voorzien is van achtergrondverlichting. Of dat er sprake is van een multi touch trackpad met aanwijzerverplaatsing die zeer nauwkeurig functioneert en onder meer de mogelijkheid biedt om met vertraging te scrollen. Op het gebied van audio is er sprake van twee microfoons, stereospeakers en van een minijack aansluiting. De toegankelijkheid is bovendien groot met de speciale features die mensen met een beperking in staat stellen om ook alles uit de MacBook Air te halen. Er zijn verschillende functionaliteiten die uitkomst bieden met betrekking tot het zien, lezen, horen, leren en schrijven. Bijvoorbeeld met Siri en dicteerfunctie, maar ook met betrekking tot de feature van tekst naar spraak en met de VoiceOver. Ook is er sprake van schakelbediening en is het mogelijk om het contrast te verhogen. De MacBook Air beschikt over een groot aantal ingebouwde applicaties, variëren van kaarten tot foto´s en van iTunes tot FaceTime. Ten aanzien van de opslagruimte is er de keuze tussen een uitvoering met 128GB of 256GB die overigens uit te breiden is.