Accessoires voor MacBook

Accessoires voor MacBook

De MacBook biedt al vele mogelijkheden om populaire taken uit te voeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om surfen, mailen en het bewerken van foto´s. De Apple MacBook biedt nog veel meer mogelijkheden. Om het optimale eruit te halen, zijn er echter tal van accessoires beschikbaar. een simpel voorbeeld is een muis, maar heb je wel eens aan een extra monitor gedacht? Of aan een docking station?

Gebruik een kabelconverter

Het is handig om een kabelconverter te gebruiken als je oude randapparatuur niet over een usb c aansluiting beschikt. De nieuwe MacBooks hebben usb c poorten met Thunderbolt 3. De randapparatuur is dan te gebruiken met een usb c adapter naar usb a adapter. Op deze manier is het eenvoudig om een printer aan te sluiten. Of een usb muis. Een usb c naar HDMI adapter is weer handig om een externe monitor te verbinden. Een enkele kabelconverter is dan multifunctioneel.

Docking station voor extra poorten

Misschien loop je ook wel eens tegen het probleem aan dat je nieuwe MacBook te weinig poorten heeft. Een docking station biedt dan uitkomst. Dan verander je een aantal van drie poorten zomaar naar zeven poorten. Je hebt dan bijvoorbeeld de beschikking over een microSDCX-lezer of een HDMI en Thunderbolt 3 aansluiting net als extra usb a ingangen. Dat is dus ideaal om randapparatuur op aan te sluiten. Bijvoorbeeld een externe harde schijf, muis en extra monitor.

Gebruik een usb c monitor

Het is mogelijk om met een usb c monitor en usb c kabel extra werkruimte te realiseren. Een usb c monitor beschikt over een hoge resolutie. Dat is ideaal om foto´s te bewerken. De achterzijde heeft verschillende usb poorten en daarom is er ook andere randapparatuur op aan te sluiten. Een usb c monitor is te zien als een monitor die over een ingebouwde docking station beschikken. Het is tevens mogelijk om de MacBook via deze weg op te laden.

Bluetooth Apple Magic Mouse 2

De Apple Magic Mouse 2 is via Bluetooth met de MacBook te verbinden. Dat is handig om een usb poort over te houden. Daar zijn dan accessoires op aan te sluiten. Bijvoorbeeld in de vorm van een usb stick. Verder is het gewoon praktisch dat er geen snoer van een muis in de weg zit. De muis is ergonomisch vormgegeven en ligt prettig in de hand. Een ideale uitgangspositie om foto´s te bewerken. Aan de bovenzijde van de muis zit een trackpad en die functioneert hetzelfde als op je smartphone. De touchpadfuncties zijn dus op deze manier toegankelijk en te gebruiken.

Bluetooth Apple Magic Keyboard

Een draadloze muis is handig, maar dat geldt evengoed voor een toetsenbord. Daar biedt de Apple Magic Keyboard een oplossing voor. Deze functioneert via Bluetooth. Met het losse toetsenbord is het mogelijk om de laptop wat verder van je weg te zetten. Dat bevordert het werken in een ergonomische positie.