Gegevens oude Macbook overzetten naar nieuwe MacBook

Gegevens oude Macbook overzetten naar nieuwe MacBook

Je wilt natuurlijk oude bestanden overzetten naar je nieuwe MacBook. Dat is niet zo moeilijk en helemaal niet als je de migratie-assistent van Apple gebruikt. Er zijn wel eerst een aantal voorbereidingen die je moet treffen om het overzetproces soepel te laten verlopen. Het is belangrijk dat alle laatste updates zijn uitgevoerd. Via Applemenu – ‘Over deze Mac’. Klik voor de zekerheid op ‘update alles’ voor zowel de oude als de nieuwe MacBook.

Controleer via het Applemenu of de laptop het Mac OS X Snow Leopard versie 10.6.8 of hoger heeft. Kies een naam voor je oude apparaat en je nieuwe apparaat. Dan haal je de MacBooks niet door elkaar. Dat doe je via systeemvoorkeuren via het Applemenu en de sectie delen. Dan komt er een veld computernaam. Het is door de updates mogelijk om de laptops draadloos met elkaar te verbinden. Zet beide apparaten dicht bij elkaar. Heeft een toestel 2 OS X El Capitan of lager? Dan is het nodig om de verbinding via een etherkabel te maken.

Oude MacBook opstarten in doelschijfmodus

Kies via het Applemenu systeemvoorkeuren en opstartschijf. Daarna selecteer je de doelschijfmodus en druk je op herstart. Vervolgens activeer je de migratie-assistent via programma’s en hulpprogramma’s. Dan klik je op de optie ‘Vanaf een Mac, Time Machinereservekopie of opstartschijf’ en op ‘ga door’. Er komt dan een lijst met eerder gemaakte reservekopieën tevoorschijn. Selecteer de gewenste kopie en ga weer door. Dan komt er een lijst met gegevens en hier selecteer je alles van. De overdacht neemt afhankelijk van het aantal over te zetten gegevens meer of minder tijd in beslag. In bepaalde situaties duurt het uren. Laat de apparaten in elk geval wel aanstaan. Daarom is het ook belangrijk de stekker in het stopcontact te steken en niet op de accu te laten draaien.