Hulp bij installatie

Hulp bij installatie

 1. Welkom
 2. Selecteer toetsenbord
 3. Kies wifinetwerk
 4. Kopieer gegevens naar nieuwe MacBook
 5. Schakel locatievoorzieningen in
 6. Log in met Apple ID
 7. Ga akkoord met de voorwaarden
 8. Maak computeraccount aan
 9. Selecteer een tijdzone
 10. Kies voor diagnose en gebruik
 11. Schakel Siri in
 12. Maak een vingerafdruk

Nadat je de laptop hebt aangesloten, volgt het installatieproces. Apple wil eerst weten in welk land je woont. Dat is onder meer handig om tijdens het later proces voor een juiste indeling van het toetsenbord te kiezen. Bij de tweede stap selecteer je die al. De optie Nederlands geeft het qwerty toetsenbord weer. Dan ben je al toe aan de verbinding met wifi. Selecteer je wifinetwerk en voer het wachtwoord in. Je kiest voor ´Andere netwerkopties´ als je via een lokaal netwerkverbinding wilt maken.

De vierde stap is belang voor het overzetten van gegevens naar de nieuwe MacBook. Dat doe je door de optie ´Vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf´ te kiezen. Overigens is het later mogelijk om de Migratie-assistent in te schakelen voor het overzetten van gegevens. Je bent alweer toe aan stap vijf. Dat is het inschakelen van locatievoorzieningen. Mag de Macbook je locatie doorgeven? Bijvoorbeeld aan websites of applicaties? Houd er rekening mee dat persoonlijke informatie beschikbaar komt bij de inschakeling van Locatievoorzieningen. Ook heeft het invloed op de batterijduur.

Stap zes houdt in dat je met je Apple ID gaat inloggen op apps van Apple. Het is mogelijk om betaalgegevens te koppelen aan de Apple ID. Je mag deze stap ook overslaan. Dan kies je voor ´Log niet in´. De voorwaarden zijn in de zevende stap van de installatie van de Apple MacBook te zien. Klik maar op akkoord, want je leest het toch niet allemaal eerst door. Vervolgens maak je een computeraccount aan met je naam en accountgegevens. De persoonlijke map krijgt dezelfde naam. Bedenk een veilig wachtwoord.

Ga daarna verder met stap 9 door een tijdzone te selecteren als je de locatievoorziening niet hebt ingeschakeld. Stap tien laat je de keuze om gebruiksinformatie en het delen van crashgegevens door te laten sturen. Siri is in te schakelen bij stap elf en functioneert op basis van spraakherkenning. Later is deze persoonlijke assistent van Apple overigens ook nog in te schakelen. Stap twaalf biedt de mogelijkheid om een Touch ID te configureren. Dat is mogelijk als je MacBook een Touch Bar heeft met Touch ID. Je plaatst je vinger even op de lezer boven het toetsenbord aan de rechterkant om een vingerafdruk te laten maken. Voortaan is het dan mogelijk om met Touch ID in te loggen. De installatie van je Apple MacBook is hiermee compleet en is klaar om te gebruiken.