Instellen email op MacBook

Instellen email op MacBook

 Het is heel gemakkelijk om na de installatie de email in te stellen op je MacBook. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan om het programma Mail in Mac Os te activeren. Daarna krijg je via het menu de mogelijkheid een emailaccount toe te voegen.

  1. Open mail
  2. Open ´Voeg account toe´
  3. Selecteer een aanbieder voor mailaccount

De eerste stap activeer je door de app Mail te openen. Die vind je in het Dock bij de al automatisch geïnstalleerde applicaties van het OS besturingssysteem. In de tweede stap ga je naar de menubalk van Mail. Die zie je bovenin het scherm staan. Klik op Mail en selecteer in het drop down menu de optie ´Voeg account toe´. Nu selecteer je in de derde stap de aanbieder van een mailaccount. Er zijn vijf aanbieders om standaard uit te kiezen. Dat zijn iCloud, Google voor Gmail, Exchange, Yahoo! En AOL. Heb je een andere mailaccountaanbieder? Selecteer dan ´Andere mail-account´.

Gmail instellen op MacBook

Gmail biedt gratis emailaccounts en het is eenvoudig om het account op de MacBook in te stellen. Dat doe je door de aanbieder Google te kiezen en vervolgens het Gmailadres in te voeren dat eindigt met @gmail.com. Daarna vul je het wachtwoord van je account van Gmail en ben je ingelogd. Nu komt de vraag welke programma’s je wilt gebruiken. Dat biedt de mogelijkheid om de contacten van je mailaccount te synchroniseren met de contacten op he MacBook. Nadat je vervolgens op gereed klikt, is het account geïnstalleerd. Je ziet de berichten van Gmail dan binnenkomen in de Apple Mail app.

Hotmail/Outlook installeren op MacBook

Het is net zo eenvoudig om een Hotmailaccount of Outlookaccount te installeren op je MacBook. Hotmail/Outlook valt niet onder de standaardaanbieders. Daarom kies je voor ‘Andere mail-account’. Nu dien je een naam te kiezen. Bijvoorbeeld je voor of achternaam voor het mailaccount. Daaronder vul je dan het emailadres in. Bijvoorbeeld met aan het einde @hotmail.com of @outlook.com. Vervolgens is het mogelijk om in te loggen. Je krijgt dan de vraag of je Mail of Notities wilt gebruiken. Je klikt natuurlijk Mail aan, maar het is ook mogelijk om Notities eveneens aan te klikken als je die gebruikt. Klik op gereed en het proces is voltooid. Mail vanuit Hotmail of Outlook verschijnt voortaan je de Apple Mail app.