MacBook en Apple TV in samenwerking gebruiken

MacBook en Apple TV in samenwerking gebruiken

De MacBook is in samenwerking met een Apple TV te gebruiken. Je MacBook is bijvoorbeeld net als de iPhone te gebruiken om naar je tv te streamen. Daar gebruik je Apple Airplay voor dat geïnstalleerd is op je MacBook. Je hebt een aantal dingen nodig, zoals natuurlijk je Apple laptop, Apple TV met laatste updates en hetzelfde wifinetwerk.

Bekijk foto´s en video´s

Het is geweldig leuk om foto´s en video´s op een groot scherm te kijken. Dat is nogal eens wat anders dan op het scherm van je iPhone. Je stuurt met Apple TV heel gemakkelijk een album met foto´s naar je televisie. Daarvoor gebruik je de Foto´s app. Nadat je de eerste foto hebt geopend, klik je op de deelknop en daar kies je voor Airplay en Apple TV. Dan is het mogelijk om de foto op het groot scherm te zien. Vanaf de MacBook heb je verder de bediening over de volgende foto.

Kijk naar YouTube of Netflix

Het is gemakkelijk om op je MacBook te kijken naar Netflix of YouTube. Het is nog leuker om dat op een nog groter scherm te doen. Open maar een aflevering van Netflix op je MacBook en stream deze naar je Apple TV. Dat doe je door op het Airplay icoontje te klikken en Apple TV uit de lijst te kiezen.

Op je Apple TV muziek streamen

De speaker van de MacBook brengt vaak net niet het volume door dat je wenst. Dat is heel wat anders met een surround geluidsset gekoppeld aan de Apple TV. Wil je met een hoog volume muziek luisteren? Dan stream je muziek van de iTunes bibliotheek naar de televisie. Na het openen van iTunes zie je een deelicoontje en door daar op te klikken, verschijnt de Apple TV in de lijst. Deze selecteer je om daarna iTunes op de televisie te zien. Je krijgt vervolgens een geweldig geluid te horen via de geluidsset van je televisie.

Spiegel het beeldscherm

Het spiegelen van het beeldscherm biedt de optie om meerdere schermen tegelijk op je Apple TV te zien. Om dat te bereiken deel je het scherm van je MacBook met je televisie. Bovenin de hoek aan de rechterzijde van je scherm zie je het Airplay icoontje. Daar klik je op om vervolgens Apple TV aan te klikken. Een paar tellen later zie je het scherm op de televisie. De internetsnelheid bepaalt hoe snel dat gaat. Op deze wijze is het dus niet altijd aan te raden om bijvoorbeeld een game weer te geven op de tv.