MacBook ideaal voor scholieren

MacBook ideaal voor scholieren

Een MacBook is ideaal voor scholieren. Een laptop is onmisbaar op de middelbare school en in je vrije tijd zit je er natuurlijk ook graag op. Waarom een MacBook dan de beste keuze is? In de eerste plaats alleen al omdat je verschillende opties hebt om uit te kiezen.

Beste keuze

Je kiest de Apple laptop die het beste bij jou past. Bovendien is het gewoon fijn om een supersnel werkende laptop tot je beschikking te hebben. Dat komt goed uit om een Powerpoint presentatie te maken of andere werkopdracht samen te stellen. Die zijn dan eenvoudig te uploaden in Magister. Kijk je dan meteen ook even bij je resultaten? Als al je huiswerk af is en de opdrachten zijn ingeleverd, is het tijd voor de nodige ontspanning. Bijvoorbeeld door even relaxt je favoriete serie op Netflix te bekijken. Of door te gaan gamen. Ben jij iemand die graag foto´s of filmpjes maak van al je belevenissen. Daar is de Apple MacBook helemaal perfect voor. Dus ja, een MacBook is in alle opzichten ideaal voor scholieren.

Minimale specificaties

De bovenstaande taken zijn probleemloos uit te voeren als je een MacBook voor scholieren koopt die aan minimale vereisten voldoet. Daarbij zijn een aantal onderdelen te onderscheiden, zoals de processor, RAM geheugen, opslag, opslagtype, videokaart, software en beeldschermgrootte. Voor wat betreft de processor is er een minimale vereiste van M3 of i5. Daarmee is het mogelijk te browsen, schoolopdrachten te maken, series te kijken en games te spelen. Tijdens het browsen is het met een dergelijke processor mogelijk om vele tabs te hebben openstaan. Zo luister je naar muziek terwijl je schoolopdrachten maakt. Deze MacBook is dan ook krachtig genoeg als het om multitasken gaat. Een i5 processor verbruikt overigens net even wat meer energie dan een m3 processor. De i5 is echter krachtiger en is ook ideaal om games in full HD te spelen.

Toereikend RAM geheugen en opslagruimte

Een MacBook voor scholieren moet aan veel wensen tegemoet komen. Er is bij de gemiddelde scholier zeker behoeft aan genoeg werkgeheugen op de laptop. Meer RAM geheugen staat namelijk voor meer snelheid. Voor het spelen van games en fotobewerking is het aan te raden om voor een RAM geheugen van minimaal 8 GB te kiezen. Met betrekking tot de opslag geldt dat 128 GB al veel ruimte biedt. Bijvoorbeeld voor tekstverwerken, email en surfen op internet. Voor het kijken naar series en games spelen op je MacBook is het aan te raden om voor wat meer opslagruimte te kiezen. Dan is 256 GB aan opslagruimte een prima keuze.

Geïntegreerde videokaart

Een geïntegreerde videokaart is aan te bevelen. Dat komt doordat deze specificatie voor een slimme indeling van het werkgeheugen zorgt. De videokaart in deze vorm bevindt zich in het moederbord of processor. Het is een type shared videokaart dat het werkgeheugen van de MacBook gebruikt. Dat is bij een dedicated type niet het geval, want die heeft eigen geheugen. De geïntegreerde videokaart heeft echter het voordeel dat deze het werkgeheugen op een efficiënte manier verdeeld over openstaande programma´s. Deze vorm is bij uitstek geschikt om te surfen, opdrachten te maken en lichte games te spelen.

Grootte van het beeldscherm

De grootte van het beeldscherm is natuurlijk een persoonlijke keuze en afhankelijk van het gebruiksdoel. Als je de MacBook iedere keer mee naar school neemt, is een gigantisch beeldscherm niet handig. Dan krijgt een uitvoering met een beeldscherm van 12 inch of 13 inch bijvoorbeeld de voorkeur. Hoef je de MacBook niet overal mee naartoe te nemen? Dan is het prettig om thuis een groot scherm te hebben van bijvoorbeeld 15 inch. Dan kijk je beter naar series. Bovendien is een groter scherm ook ideaal om te gamen.