MacBook voor studenten economie

MacBook voor studenten economie

Een MacBook is perfect voor studenten en onder meer voor degene die economie studeren. Of dat gaan doen en verzekerd willen zijn van de beste laptop. In het verlengde van economie zijn er trouwens allerlei studierichtingen. Bijvoorbeeld bedrijfskunde en commerciële economie en communicatie. Een aantal onderwerpen komen in al deze studies voor, zoals statistiek, finance en strategie. Het is dan belangrijk om een goede laptop te hebben om succesvol te studeren. Dat is natuurlijk een MacBook en wel een die perfect bij jouw studie past. Tijdens je studie moet je veel opdrachten maken en presentaties geven. Ook zijn er veel programma’s die je nodig hebt, die variëren van Excel tot Python en van Stata tot SPSS.

Minimale vereisten

Het is belangrijk dat je als student in een economische richting een MacBook aanschaft die daarbij past. Dat betekent dat de laptop in elk geval aan een aantal minimale vereisten moet voldoen. Het gaat dan om het soort processor, maar ook om de opslag, RAM geheugen, videokaart, schermgrootte en software. Een processor i5 of i7 is krachtig genoeg om meerdere programma’s tegelijk open te hebben staan. Bijvoorbeeld tekstverwerkingsprogramma’s en Excel en dataprogramma’s. Het is als student handig om de programma’s tegelijk open te hebben staan. Dan is het mogelijk om snel te schakelen. De i7 processor is overigens net even wat krachtiger als het om de snelheid gaat. Deze processor levert tot 10% betere prestaties dan de i5.

RAM geheugen en opslagruimte

Een MacBook voor studenten moet in elk geval genoeg RAM geheugen hebben. 8 GB is misschien net genoeg. Als je echter veel tegelijk wilt doen en met meerdere programma’s werkt, is het 16 GB RAM een betere optie. Maak je wel eens databases voor je studie? Bij het lokaal opslaan van gegevens is het nodig om genoeg opslagruimte te hebben. Dan is 512 GB toereikend. Als je niet alles lokaal op slaat en ook een harde schijf gebruikt dan is 256 GB toereikend.

Shared videokaart

Een MacBook met een shared videokaart is voor studenten een uitstekende keuze. Die is beter dan een dedicated videokaart die over een eigen geheugen beschikt. Dat is bij een shared videokaart namelijk niet het geval. Dat heeft een voordeel. Dat is dat er een slimme verdeling plaatsvindt van het werkgeheugen. Dat is dus inderdaad handig als er meerdere programma’s openstaan. Een dedicated videokaart is bijvoorbeeld weer handig als je grafische programma’s gebruikt die veel geheugen verbruiken.

Grootte van het beeldscherm

Een MacBook voor studenten economie mag zeker een groot scherm hebben. Je brengt er veel tijd achter door en voor een goed overzicht is dat prettig. Een 15 inch scherm is dan zeker aan te raden. Dat is misschien wel weer wat lastiger om steeds mee naar je studie te nemen, maar dat went snel. Het hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur wat je prettiger vindt. Een compact scherm om mee te nemen of een groter scherm om thuis prettig te werken.