MacBook voor technische studenten

MacBook voor technische studenten

Een MacBook is een aanrader voor technische studenten net als voor degenen die een IT-opleiding volgen. Het is nu eenmaal nodig om voor deze studies over een krachtige laptop te beschikken. Bijvoorbeeld als je een opleiding volgt om software engineer te worden. Of als je plannen hebt om een studie voor informatie analist te volgen. Het spreekt ook voor zich dat je een goede laptop moet hebben als je computerprogramma´s wilt ontwikkelen. Er zijn voor veel studies grafische programma´s nodig. Denk maar aan Xcode om te programmeren of aan een programma om een 3D model te ontwerpen. Bekende programma´s zijn onder meer Maple, Lightroom, Final Cut Pro en Quick Time.

Minimale vereisten

Een MacBook voor studenten die een technische studie volgen, moet aan minimale vereisten voldoen. Het gaat dan onder meer om de processor, maar ook om het RAM geheugen en om de ruimte om bestanden op te slaan. Verder speelt het type videokaart een belangrijke rol en is bijvoorbeeld een dedicated videokaart in deze situatie aan te raden. De schermgrootte is tenslotte ook nog een punt om op te letten. Als het gaat om de processor is het belangrijk om in elk geval voor een MacBook met i7 processor te kiezen. Dan is het mogelijk om zonder belemmeringen meerdere programma´s tegelijk naast elkaar geopend te hebben. Het gaat dan zelfs om zware programma´s die tegelijk openstaan. Daar is gewoon een krachtige processor voor nodig. De MacBook Pro 13 inch Touch Bar lijkt op basis van de minimale vereisten in elk geval een aanrader. Het is ook mogelijk om een uitvoering met een groter beeldscherm te nemen.

RAM geheugen en opslagruimte

Het RAM geheugen is voor een activiteit als programmeren op de MacBook van groot belang. Er is veel geheugen nodig om te programmeren. De prestaties zijn minder als er bijvoorbeeld ook nog een ander programma naast loopt als het geheugen onvoldoende is. Daarom is een RAM geheugen van 16 GB echt een minimale vereiste. Ten aanzien van de opslagruimte geldt dat er niet het maximale uitgehaald hoeft te worden. Het is voldoende als je een laptop neemt met 256 GB aan opslagruimte. Verder geldt dat het opslagtype SSD ideaal te noemen is, want dan starten de programma´s heel snel op. Heb je toch opslagruimte tekort? Dan is het mogelijk om voor een extern opslagapparaat te kiezen.

Dedicated videokaart

Een dedicated videokaart is aan bevelen voor de technische studenten die een MacBook gaan aanschaffen. Er zijn programma´s die een goede grafische kaart vereisen. Denk maar aan Adobe Suite en aan Finale Cut Pro. Een dedicated kaart heeft eigen geheugen en dat is bij een shared videokaart niet het geval. Die heeft weer een andere functie en verdeelt het werkgeheugen op een efficiënte manier. Een dedicated videokaart heeft 4GB aan eigen werkgeheugen.

Retina display en beeldschermgrootte

Een retina display is ideaal om een hoge resolutie te krijgen. Als ontwikkelaar van programma´s is het praktisch gezien handig om alles goed te zien. Een retina beeldscherm is helder en geeft alles goed weer. Ook als er sprake is van buiten werken. Het is bovendien ook prettig voor het ontlasten van je ogen. Een Apple MacBook met een schermgrootte van 13 inch is perfect om mee te nemen. Een 15 inch beeldscherm is weer heel prettig om thuis mee te werken. De keuze voor de grootte van het beeldscherm is wat dat betreft van je persoonlijke wensen afhankelijk.

TrackPad en toetsenbord

Het is ideaal om urenlang met een TrackPad te werken en het prettig dat je daarvoor geen muis nodig hebt. Het is een groot voordeel dat de TrackPad zeer nauwkeurig is in de uitvoering bij bijvoorbeeld het bewerken van een foto of video. Ben je met het ontwikkelen van programma´s bezig dan is het vooral handig dat je een toetsenbord gebruikt. Vooral de sneltoetsen bieden dan extra gemak. Verder is het een voordeel dat de toetsen bij het intikken amper geluid maken, zoals bij vele andere toetsenborden vaak wel het geval is. Het is ook nog handig om te weten dat een MacBook Pro zomaar tien uur meegaat zonder aan een snoer vast te hangen.