MacBooks vergelijken

MacBooks vergelijken

MacBooks vergelijken op basis van specificaties en uitvoering is zeker aan te raden. Als je van plan bent om een Apple laptop te kopen, kom je voor een ruime keuze te staan. Denk alleen al maar aan de gewenste afmeting van het beeldscherm. Verder is het ook handig om rekening te houden met specificaties op basis van het gebruiksdoel. Hieronder zijn een aantal specificaties die die belangrijk zijn voor je keuze. Op deze manier is er een goede indruk te krijgen van de kenmerken en wat de beste keuze voor jou is.

Beeldscherm

Het beeldscherm van 12 inch is redelijk klein te noemen, maar heeft als voordeel heel compact te zijn. Bovendien zijn de randen van het beeldscherm vrij smal en daarom is het schermoppervlak groot. De MacBook 12 inch heeft een retina beeldscherm en dat zorgt voor een zeer zuivere en heldere weergave. Het hangt een beetje van het gebruik af welke optie dan beter is, een MacBook Air of de 12 inch uitvoering met retina beeldscherm. De laatstgenoemde is beter als je vaak werkt met foto´s en video´s. De MacBook Air heeft een 13,3 inch display met een standaard scherm. Dat is geen probleem als je het apparaat bijvoorbeeld voor tekstverwerking gebruikt. Het voordeel is ook dat de batterijduur wat langer is. De Apple MacBook Pro heeft het grootste retina scherm van 15 inch en is tevens beschikbaar met een 13 inch display. Deze uitvoering beschikt over de True Tone technologie.

Processor

Er zijn verschillende processors die elk een eigen kracht hebben. De i5 en i7 processors zijn bijvoorbeeld heel krachtig. Deze is onder meer te vinden in de Apple MacBook Air. Dat heeft als voordeel dat er sprake is van een grote snelheid tijdens het surfen of bewerking. De echte topper op het gebied van het leveren van kracht is de Apple MacBook Pro. Die beschikt over een i7 en i9 processor als het gaat om de 15 inch uitvoering. De 13 inch uitvoering heeft een i5 en i7 processor. De zwaarste grafische programma´s vormen geen enkel probleem.

Keuze maken na MacBooks vergelijken

Misschien valt het nog niet mee om na het vergelijken van de MacBooks een keuze te maken. Wie de voorkeur heeft voor een superlichte laptop die compact is dan is een MacBook Air ideaal te noemen. Die is gemakkelijk onderweg mee te nemen. De 12 inch laptop is ideaal om te surfen, tekstverwerken of een emailprogramma te gebruiken. Er is bij deze uitvoering echter maar wel 1 usb c poort beschikbaar. De Apple Air van de laptops heeft meer aansluitingen met onder meer twee usb 3 poorten en een Thunderbolt 2 poort. Daarnaast is er nog een minijack aansluiting, SD kaartlezer en Magsafe 2-voedingspoort. De batterijduur van 12 uur is een groot pluspunt. De Apple Pro laptop beschikt met de 15 inch uitvoering over de meest krachtige processors met i7 en i9. Dat is dus een uitstekende keuze als je op het gebied van grafisch ontwerp aan de slag gaat.

 

Het is aan te raden om bij het maken van een keuze na te gaan wat jij belangrijk vindt. Kies je voor gemak, licht gewicht en compact? Of bewerk je vaak foto´s en video´s en heb je een uitvoering met een krachtige processor nodig? Maak op je gemak een vergelijking en kies de beste optie afgestemd op jouw gebruik en voorkeuren.