Samenwerking MacBook met andere Apple apparaten

Samenwerking MacBook met andere Apple apparaten

Een Apple MacBook is prima in samenwerking met andere Apple apparaten te gebruiken. Bijvoorbeeld met een iPhone, Apple TV en Apple Watch. Ontdek hoe de apparaten met elkaar samenwerken om de functies optimaal te benutten.

MacBook en iPhone in samenwerking gebruiken

De MacBook en iPhone bieden op verschillende manieren vormen van samenwerking aan. Dat is handig als de iPhone net ergens aan de oplader ligt en je net op je MacBook aan het werk bent. De oplossing is dan vanaf je laptop taken op je smartphone uit te voeren. Er zijn wel een aantal randvoorwaarden om daarmee te beginnen. Je iPhone moet de laatste updates hebben gehad en de Apple ID moet op beide apparaten hetzelfde zijn.

Taak iMessage uitvoeren

Het is mogelijk om een taak voor iMessage vanaf de Apple MacBook uit te voeren. Daar komt iMessage of een sms op binnen. Als er een bericht binnenkomt en je zit achter je laptop dan reageer je rechtstreeks daarop. De Berichten app zorgt ervoor dat de berichten automatisch binnenkomen als je dat hebt ingesteld. Je gaat daarvoor naar Instellingen en Berichten om vervolgens ´Stuur sms door´ en MacBook te selecteren.

Telefoon beantwoorden

Hoor je dat je iPhone overgaat, maar ligt die niet binnen bereik? In dat geval is het mogelijk om het telefoongesprek via de MacBook op te nemen. Dat is mogelijk doordat er sprake is van dezelfde Apple ID. Naast het beantwoorden van telefoontjes is het ook mogelijk om een oproep via Facetime te beantwoorden. Ook hiervoor geldt dat er een instelling aangepast moet worden. Dat doe je via Instellingen en Telefoon en ´Bel via andere apparaten´ te selecteren.

Deel bestanden

Er is een eenvoudige manier om bestanden te delen met de iPhone en MacBook. Dat is mogelijk met een usb kabel, maar er is ook een andere optie beschikbaar. Dat is door AirDrop in te schakelen op de iPhone. Open daarvoor eerst een bestand, zoals een foto of een video en druk op het deelicoontje. Dan zie je in de lijst van AirDrop je MacBook staan en stuur je het bestand daarheen.

Gebruik het klembord

Het klembord van Apple is door jou universeel te gebruiken. Als je een nieuwsartikel op je iPhone ziet en deze liever op een groter scherm leest, is dat mogelijk. Dat doe je door de link van het nieuwsbericht te kopiëren. Daarvoor houd je de vinger wat langer ingedrukt op het scherm. Het bijzondere is dat het klembord dat onthoudt. Vanaf je MacBook is het nu mogelijk om de link te plakken. Dat doe je door twee vingers op het touchpad te houden. Daarna is het nieuwsbericht te lezen op je laptop.

Maak een back-up

Het is verstandig om een back-up offline te maken. Dan heb je altijd toegang tot je bestanden en is mogelijk via iTunes op je laptop. Sluit daarvoor de iPhone aan met een usb kabel. Je ziet iTunes dan in beeld. Links staat Apple iPhone vermeld en daar klik je op om een nieuw venster te openen. Dan kies je voor ´Maak reservekopie´. Vervolgens is er sprake van een automatische back-up.