Troubleshooter

Troubleshooter

Problemen met je MacBook? Vind hier de oplossing voor verschillende problemen. Bijvoorbeeld als de Touch Bar niet reageert. Of als de laptop helemaal niet meer opstart of het toetsenbord niet meer functioneert.

Touch Bar reageert niet meer

Het is altijd vervelend als de Touch Bar het ineens niet meer doet. Je hoeft echter niet in paniek te raken, want er is een simpele oplossing voor. Het komt regelmatig voor dat de Touch bar vastloopt bij het overschakelen naar een andere app. Het aanraakscherm doet dan niet meer wat jij wilt. De oplossing is dan de app te sluiten. Klik daarvoor op het Applemenu en kies voor ´Forceer stop´. Daarna selecteer je de app die de problemen veroorzaakt en klik je nogmaals op ´Forceer stop´. Dan stopt de app. Probleem niet opgelost? Dan werkt het handmatig vernieuwen misschien wel.

Touch Bar vernieuwen

Het vernieuwen van de Touch Bar is mogelijk met de commandoregel. Zoek de taakbalk op en klik op ´Ga´. Daarna ga je via programma´s naar hulpprogramma´s. Dan open je de Terminal app. Of je start de terminal met spotlight zoeken. De volgende stap is het invoeren van de opdracht: pkill ´´Touch bar agent´´. Klik daarna op return om de Touch Bar te vernieuwen. Het is ook mogelijk om de Touch Bar te vernieuwen met de Activiteitenweergave app. Start de Activiteitenweerga en selecteer ´Ga´ om via programma´s bij hulpprogramma´s uit te komen. Dan zoek je de Touch Bar agent en kies je voor de X-knop Die zie je in het venster linksboven in de hoek. Vervolgens klik je op áfsluiten´.

Controlestrook opnieuw starten

Het vernieuwen van de regelbalk is ook nog een oplossing. Dat doe je door de controlestrook opnieuw te activeren. Open als eerste de Activiteitenweergave app en ga naar Control Strip. Kies dan de X-knop die je linksboven in de hoek ziet staan. Vervolgens kies je voor ´Forceer stop´. De Touch Bar moet het dan als het goed is gewoon weer doen.